josefsssons -            

HÅRTIPS

 
Får du lätt skitigt hår? Tänk på detta!
 
1. Om man har lätt för att få fett hår är det bättre att investera i ett torrschampo än att tvätta håret varje dag. Att tvätta håret för ofta torkar ut håret och hårbotten, vilket leder till att kroppens försvar gör att det produceras mer fett i hårbotten och det blir som en ond cirkel.
 
2. Balsam skall användas i längderna och topparna, ej i hårbotten.
 
3. Ta inte för mycket schampo, det behövs bara lite. Har du smutsigt hår eller blir ditt hår fett lätt så kan du tvätta håret med (lite) schampo två gånger istället.
 
4. Det finns smuts som inte går att tvätta bort med schampo. Till exempel sot och damm måste faktiskt borstas ur håret.
 
5. Kom ihåg att rengöra din borste med jämna mellanrum! Där fastnar ofta smuts, damm, rester av hårprodukter och så vidare som smutsar ner ditt hår.
 
6. Om du sover på ett smutsigt örngott så kan det göra ditt hår smutsigt och fett.
 
Vill du minska på slitningen av ditt hår?  
 
1. En vanlig hårborste med plastknoppar sliter på håret. Är du rädd om ditt hår? Använd istället en svinborste som är mycket skonsamare mot ditt hår. En svinborste reder inte bara ut ditt hår utom samtidigt så borstar du ut hårbottens naturliga fett till längderna och ger håret mer glans.
 
2. Ät nyttigt och varierat. Försök att få i dig vitaminer som till exempel B och E. En bra kost hjälper dig till ett friskare hår!
 
3. Toffsar med metallklämmor sliter mer på håret än de utan metallklämmor. Försök att undvika hårklämmor och spännen med vassa kanter.
 
4. Drick mycket vatten, det stärker ditt hår.  
 
(skippade väldigt många hårtips som ni säkert redan är medvetna om, som att borsta aldrig håret när det är blött, sov med fläta, sluta duschen med kall vatten osv.)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback