Njuter av lovet

 
Vaknade upp imorse brevid min fina pojkvän. Gick upp vid halv 10 tror jag då han drog sig mot skolan och jag upp för att njuta av mitt lov. Startade dagen med gröt för att sen ta en powerwalk i det fina vädret, däremot hade jag lite för tjock jacka så jag dog av värme men vädret var så himla underbart. Jag njuter så mycket när jag inte är i skolan, jag mår verkligen bra när jag inte behöver tänka på nån plugg.. önskade att det var jag som tog studenten till sommarn och slapp skolan men så är inte fallet..
 
När jag kom hem gjorde jag lite lunch och sen fixade jag lite hemma tills Fia kom för lite te mys. 
 
Precis som igår tänkte jag åka upp till gymmet med Jocke och träna lite, då jag inte kan gå på min innebandy idag.. men vi hörs, puss
 

 

diamods

 
Godmorgon på er, jag vaknade vid 7 idag. Kunde inte somna om så jag slog på en film och njöt av mitt lov. Hur skönt som helst! Vid 9 tiden gick jag ner och fixade ihop en väldigt god frukost. 
 
Nu sitter jag här i mitt nystädade rum och ska snart måla mina naglar. När jocke kommer hem ska jag nog dra med han till gymmet och känna mig lite duktig. Vi hörs, puss
 

TIPSAR

 
Till er som inte sett denna karta så kan ni nu kolla i vilka zoner du brukar få finnar i och sen kolla upp anledningen nedanför!
 
 

Zon 1 och 3: Blåsan och matsmältningen – Se över din kost, addera mer grönt och drick mer vatten. Se även till att sova ordentligt och var noga med att tvätta bort rester av schampo, balsam och stylingprodukter.

 

Zon 2: Levern – Här kan det vara läge att dra ner på alkoholintaget, onyttig mat eller mjölkproukter. Problem i det här området kan också vara en indikation på att man är allergisk eller känslig mot någon mat. Undvik ”nattamat”, då din lever behöver återhämta sig för att vara på topp hela nästa dag.

 

Zon 4 och 10: Njurarna – Se till att du håller en bra vätskenivå genom att dricka mycket vatten och dra ner på dryck som torkar ut, tex läsk, kaffe och alkohol. (Se även till att byta ut handdukar och örngott ofta. Liksom att sprita av mobiltelefonen då och då).

 

Zon 5 och 9: Andningsorganen – Personer som röker eller har allergier tenderar att ha acne här.

 

Zon 6 och 8: Njurarna  – Mörka ringa under ögonen kan vara ett resultat av uttorkning. Bottoms up på vattenglaset!

 

Zon 7: Hjärtat  Kolla ditt blodtryck och se även till att du inte använder smink som irriterar din hy. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt.

 

Zon 12: Magen – Här kan du fundera över att testa en detox eller att addera mer fiber i din kost för att hjälpa matsmältningen.

 

Zon 11 och 13: Hormoner – Många tjejer upplever att de får finnar i just det här området under ägglossning. Acne som kommer av stress och hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer gröna grönsaker, men om svår acne i det här området är beständig kan det vara idé att prata med en läkare om eventuell obalans i dina hormoner.

 

Zon 14: Sjukdom – Utslag i det här området kan vara ett tecken på att din kropp kämpar mot bakterier för att undvika att du blir sjuk. Vila är bästa receptet!


4 drömresor

 
 

SPORTLOV

 
Äntligen är det sportlov, tror ingen förstår hur mycket jag längtat efter denna ledighet. Så himla underbart!!
 
Startade självklart morgonen med en super god frukost, sen har jag lite planer inför dagen får se om det blir av :)
 
puss

Home Workout

  

Jag lever

 
Jag är riktigt ledsen över min uppdatering men jag har verkligen inte haft orken till bloggen. Försöker jobba upp den igen, hörs snart. Puss ♥

FETTISDAGEN

 
Fia kom in en snabbis eftersom att jag inte lyckas äta en enda semla på hela dagen så fick vi göra det tillsammans nu istället! Puss och godnatt

HÅRTIPS

 
Får du lätt skitigt hår? Tänk på detta!
 
1. Om man har lätt för att få fett hår är det bättre att investera i ett torrschampo än att tvätta håret varje dag. Att tvätta håret för ofta torkar ut håret och hårbotten, vilket leder till att kroppens försvar gör att det produceras mer fett i hårbotten och det blir som en ond cirkel.
 
2. Balsam skall användas i längderna och topparna, ej i hårbotten.
 
3. Ta inte för mycket schampo, det behövs bara lite. Har du smutsigt hår eller blir ditt hår fett lätt så kan du tvätta håret med (lite) schampo två gånger istället.
 
4. Det finns smuts som inte går att tvätta bort med schampo. Till exempel sot och damm måste faktiskt borstas ur håret.
 
5. Kom ihåg att rengöra din borste med jämna mellanrum! Där fastnar ofta smuts, damm, rester av hårprodukter och så vidare som smutsar ner ditt hår.
 
6. Om du sover på ett smutsigt örngott så kan det göra ditt hår smutsigt och fett.
 
Vill du minska på slitningen av ditt hår?  
 
1. En vanlig hårborste med plastknoppar sliter på håret. Är du rädd om ditt hår? Använd istället en svinborste som är mycket skonsamare mot ditt hår. En svinborste reder inte bara ut ditt hår utom samtidigt så borstar du ut hårbottens naturliga fett till längderna och ger håret mer glans.
 
2. Ät nyttigt och varierat. Försök att få i dig vitaminer som till exempel B och E. En bra kost hjälper dig till ett friskare hår!
 
3. Toffsar med metallklämmor sliter mer på håret än de utan metallklämmor. Försök att undvika hårklämmor och spännen med vassa kanter.
 
4. Drick mycket vatten, det stärker ditt hår.  
 
(skippade väldigt många hårtips som ni säkert redan är medvetna om, som att borsta aldrig håret när det är blött, sov med fläta, sluta duschen med kall vatten osv.)
 

Monday

 
Min morgon har faktiskt varit rätt kass.. Stessade så mycket att jag blev andfådd haha. Bussen var sen så jag kom till stationen samma minut som tåget skulle gå vilket innebar att tåget rullade iväg framför mina ögon. Skulle däremot bara vara i skolan i 1,5 timme så jag fick åka hem igen. Gick in till min fina vän som har sovmornar på måndagar och var där ett tag vilket var väldigt mysigt!
 

uncover

 
Var ungefär hemma vid 2 igår, gick upp och sov ett tag för att sen umgås med mina fina vänner. Drog senare ner på match och vann med 8-5, kom hem vid 10 tiden och gick in till min pojkvän. Vi hade i förövrigt 10 månader igår ♥
 
Nu har jag precis gjort mig iordning medans jocke gick och träna och snart ska vi åka till Stockholm med hans familj och äta lite. Får se om vi blir kvar där över natten eller inte, men nu måste jag gå såg jag på klockan.. Puss
 

every night is lonely without you

 
Insåg inte hur mycket det hade snöat under natten fören jag satte foten utanför dörren imorse. Mamma körde mig till läggesta där vi sen insåg att jag aldrig skulle komma fram till skolan, och om jag hade gjort de hade jag inte kommit hem, så idag blir det en plugga hemma/pyssla dag :) 
 
Tänkte även smyga in till min pojkvän lite senare och gratta han eftersom att han fyller 19 år idag! ♥

valentine's day

 
Om ungefär 1 vecka är det alla hjärtan dag, och det är faktiskt första gången jag har en pojkvän vid min sida.
Jag tänkte bara tipsa er om lite grejer som kan göras. Enligt mig så uppskattas egen fantasi mest denna dag, det behöver inte vara en present utan istället något av det som visas på bilderna nedan. Att man till exempel har lagt något fint brevid sängen så när han/hon vaknar så ligger en liten överraskning vid sidan om.
 
Jag föreslår alltså något så enkelt som en lapp, ros, tänt ljus eller fixat ett mysigt bad! puss

Every night

 
Har känt mig så himla trött hela dagen, somnade i bilen påväg hem och även i sängen när jag kom hem. Har i alla fall fått lite plugg gjort, varit på gymmet och tränat innebandy så nu är jag helt slut i benen faktiskt. 
 
Ligger nu i sängen efter en skön dusch och kollar på top model sverige. Tänkte sova direkt efter det, så vi hörs imorgon!
 
 

On the top of the world

 
Hej på er, jag kom nyss hem från pappa där jag och jocke har spenderat natten. Vi köpte med oss massa frukt och slängde ihop det till en fruktsallad som vi sedan åt efter att ha badat. Sen låg vi nerbäddade i soffan och kollade bland annat på slutet av melodifestivalen och till sist en film. 
 
Ska försöka plugga lite nu medans Jocke är iväg och tränar, för sedan blir det födelsedagsmiddag för min mamma som fyller år. Puss
 

Workout

 
Har precis duschat efter att ha kört detta pass plus egen träning efter, så himla skönt. Men höll däremot på att dö, det ser väldigt lätt och lite töntigt ut men man är helt slut!
 

sun sun sun

 
Ska snart dra tillsammans med Amanda till solariumet för första gången på ca 1 år. Behövs verkligen, och kommer känns mig så fräsch sen efter att ha tagit en lång dusch, ansiktsmask, noppa ögonbryn för att sedan krypa ner i min säng som förövrigt är nybäddad! ♥
 
Mitt rum för ungefär 30 min sen, hemskt.

free time

 
Börjar min lediga fredag med en fin frukost, planerna för dagen är städa rummet, sola, ringa ett samtal, hemmaspa och plugg. Skulle kännas hur skönt som helst och få detta gjort! Hörs senare, puss