josefsssons -            

TIPSAR

 
Till er som inte sett denna karta så kan ni nu kolla i vilka zoner du brukar få finnar i och sen kolla upp anledningen nedanför!
 
 

Zon 1 och 3: Blåsan och matsmältningen – Se över din kost, addera mer grönt och drick mer vatten. Se även till att sova ordentligt och var noga med att tvätta bort rester av schampo, balsam och stylingprodukter.

 

Zon 2: Levern – Här kan det vara läge att dra ner på alkoholintaget, onyttig mat eller mjölkproukter. Problem i det här området kan också vara en indikation på att man är allergisk eller känslig mot någon mat. Undvik ”nattamat”, då din lever behöver återhämta sig för att vara på topp hela nästa dag.

 

Zon 4 och 10: Njurarna – Se till att du håller en bra vätskenivå genom att dricka mycket vatten och dra ner på dryck som torkar ut, tex läsk, kaffe och alkohol. (Se även till att byta ut handdukar och örngott ofta. Liksom att sprita av mobiltelefonen då och då).

 

Zon 5 och 9: Andningsorganen – Personer som röker eller har allergier tenderar att ha acne här.

 

Zon 6 och 8: Njurarna  – Mörka ringa under ögonen kan vara ett resultat av uttorkning. Bottoms up på vattenglaset!

 

Zon 7: Hjärtat  Kolla ditt blodtryck och se även till att du inte använder smink som irriterar din hy. Se också till att träna regelbundet, få frisk luft och dra ner på mängden salt.

 

Zon 12: Magen – Här kan du fundera över att testa en detox eller att addera mer fiber i din kost för att hjälpa matsmältningen.

 

Zon 11 och 13: Hormoner – Många tjejer upplever att de får finnar i just det här området under ägglossning. Acne som kommer av stress och hormonförändringar kan ibland lindras genom att dricka mycket vatten och äta mer gröna grönsaker, men om svår acne i det här området är beständig kan det vara idé att prata med en läkare om eventuell obalans i dina hormoner.

 

Zon 14: Sjukdom – Utslag i det här området kan vara ett tecken på att din kropp kämpar mot bakterier för att undvika att du blir sjuk. Vila är bästa receptet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback